Комплект “Короната на слънцето” (ажур), кат. N III /4

Бижута:
Материал: сребро
Комплектът съдържа: 1) чифт обеци: 2) пръстен; 3) колие; 4) гривна
Бел.: Всеки един от елементите в комплекта може да се поръчва отделно.

Размери на елементите: 1) Голям – 44 mm., 17 гр.; 2) Среден – 34 mm., 10 гр.; 3) Малък – 26 mm., 7 гр.

• Създайте своя собствен комплект!
Комплект “Короната на слънцето” ажур е разигран в още 3 варианта: “Короната на слънцето”, “Лъв” и “Лъв” ажур. Всеки от комплектите има по 3 размера елементи. Комбинациите са безброй много. Освободете въображението си и създайте своя собствен, уникален комплект!
• Допълнителни материали и елементи + 15% към цената на изделието: халки, сребърен синджир за гривна, ръчно изработени сребърни закопчалки, винтчета.

Бел.: Моля, имайте предвид, че 90% от изработката на комплекта е ръчна и отнема време. Минималният технологичен срок, както за един, така и за примерно 10 комплекта е 1 мес. Добре е, ако се поръчват повече от 1 комплект за този срок. Това ще спести и Вашето, и нашето време!

Оригиналът на символа е тракийска златна апликация за войнско снаряжение с изображение на лъвска глава и типичните за Одриската династия соларни символи около нея. Апликацията е намерена в храма-гробница на Севт III, в могила Голяма Косматка до гр. Шипка, (виж комплект “Лъв”). Когато обаче се махне лъвската фигура по средата, значението се променя напълно. По своята същност, Севтополският символ (символът на Одриската династия) изразява същността на Богинята-майка и женското начало. Когато лъвът от апликацията се отстрани, женската същност остава, за да оформи слънчевата корона на Богът-слънце.